Home / Soorten echo's

Wanneer welke echo?

Begint het je een beetje te duizelen bij zoveel echo’s? In het onderstaande wekenoverzicht zie je duidelijk wanneer welke echo’s (kunnen) worden uitgevoerd, op medische indicatie of op eigen verzoek. Op piepkleingeboortenetwerk.nl vind je meer achtergrondinformatie over de diverse echo’s.

 

Vergoeding echo zorgverzekering

Een echo of echoscopie is voornamelijk bekend als methode om een ongeboren kind te zien tijdens de zwangerschap. Echo's worden gedaan om meerdere redenen, soms gewoon omdat het leuk is om je kind alvast te kunnen zien, andere keren vanwege medische redenen. 
Maar wat wordt er precies vergoed door de zorgverzekering? GoedkoopsteZorgverzekering.nl zocht het voor u uit. 

Vergoeding echo

Of een echo wel of niet vergoed wordt vanuit de zorgverzekering is afhankelijk va de reden van de echo. Wanneer het om een echo 'voor de lol' gaat, oftewel een pretecho, wordt deze niet vergoed. 
Prenatale screening, zoals een 20-weken echo, wordt wel vergoed vanuit de basisverzekering. Deze prenatale screening dient om eventuele aandoeningen of complicaties vroeg op te sporen. Voor deze screening krijgt u van de verloskundige een doorverwijzing naar de gynaecoloog. Sommige verloskundigen kunnen zelf een echo uitvoeren.
Soorten echos